30.09.2019 - Oтворени повици

Телевизиско прикажување 2020

 

Статус Рок Повик
затворен ·         28/11/19 – 17:00 (CET/CEST, Brussels time)

·         14/05/20 – 17:00 (CET/CEST, Brussels time)

EACEA 20/2019

Кој може да аплицира: независни продуцентски компании

За какви активности се дава поддршка: продукција и дистрибуција на тв програма со потенцијал да цирклулира во Европa

Продукција на:

– Игран филм/серија (втора/трета сезона) минумум 90 минути

– Анимација (не може втора сезона) минимум 24 минути

– Документарен (не може втора сезона) минимум 50 минути

НЕ ПОДДРЖУВА: емисии во живо, ТВ игри, talk shows, емисии за готвење, емисии, реално шоу, “how-to”-емисии, документарци за туризам, репортажи.

-проектот мора да е продуциран мнозински од компании од МЕДИА земјите

 

Буџет

– игран-анимација максимум 500 000 еур (или 12.5 % од вкупните трошоци)
– Креативен документарен максимум 300 000 (или 20% од вкупните трошоци)
– за буџет над 10 милион 10%

Кога да се аплицира?

-Минимум 50% од вкупниот буџет треба да обезбеден пред да аплицирате од трета страна
-Минимум 50% од буџетот треба да е обезбеден од европски извори
-Минимум 3 радиодифузери (letter of commitment) вклучени (ако е ко-продуцент по 10 години ги враќа правата/-pre-sales 7 години)
-апликации кои се пријавени пред или најдоцна до првиот ден од снимање
-активноста трае 24 месеци (36 месеци за серии)

Оналјан насоки за повикот

Документ: en_short_call_notice_tv_20.2019

Резултати:  Support to TV Programming 2020 round 1 – Call EACEA/20/2019