Новости

24.11.2016

Презентација на Креативна Европа (Култура и МЕДИА)

На 1 декември 2016 година, во Центарот за дизајн и иновации Јавна соба - Скопје, ќе се одржи презентација на двете потпрограми на Креативна Европа,...

09.11.2016

Проект за онлајн дистрибуција на „Катавеј“ поддржан од МЕДИА

Проектот на дистрибутерската и продуцентска куќа „Катавеј“ за нови дигитални форми на филмска дистрибуција на Балканот е еден од 10-те проекти, од вкупно 31 пријавени...

07.11.2016

МЕДИА презентација и работилница за сценарио на Cinedays

На 14.11.2016 (понеделник), во рамките на 15 издание на Фестивалот на европски филм „Синедејс“, во организација на Канцеларијата на Креативна Европа за потпрограмата МЕДИА, Агенцијата...

17.10.2016

Одржани инфо ден и работилници за потпрограмите „Култура“ и „Медиа“ на „Креативна Европа“

Министерството за култура и Агенцијата за филм на Република Македонија, во рамките на спроведувањето на програмата Креативна Европа (Култура и МЕДИА), организираа дводневен настан, во...

06.10.2016

Инфо ден и работилници за „Креативна Европа (Култура и МЕДИА)“ 13-14 октомври 2016, Скопје

Министерството за култура на Република Македонија и Агенцијата за филм на Република Македонија, во рамките на спроведувањето на програмата Креативна Европа (Култура и МЕДИА), организираат...

30.08.2016

Активности на МЕДИА Дескот во рамките на Манаки

Во рамките на 37-мото издание на Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, кој ќе се одржи од 10 до 17 Септември 2016, активно учество ќе...

22.08.2016

Отворен штанд на МЕДИА Дескот во рамките на МакеДокс

Во рамките на Фестивалот за креативен документарен филм „МакеДокс“ кој што по седми пат се одржува од 20 до 26 Август во Куршумли Ан, македонскиот...

23.06.2016

25 години МЕДИА

https://www.youtube.com/watch?v=SEMesB9AWzg

15.06.2016

Инфо Ден на Креативна Европа во Битола

Битолскиот завод и музеј беше домаќин на инфо денот, односно промоцијата на програмата Креативна Европа на ЕУ, која се одржа на 13.06.2016. Во рамките на...

06.06.2016

Инфо Ден на Креативна Европа во Струмица

На 10 Јуни со почеток во 12 часот, во библиотеката „Благој Јанков - Мучето“ во Струмица, ќе се одржи инфо ден за Креативна Европа, потпрограми...