23.02.2020 - Oтворени повици

Развој на проект (Single project 2020)

Поддршка за развој на поединечен проект (Single Project Development)

 

СТАТУС РОК ПОВИК
ЗАТВОРЕН
  • 13/11/19 – 17:00 (CET/CEST, Brussels time)
  • 12/05/20 – 17:00 (CET/CEST, Brussels time)
EACEA/17/2019

 

Наменет за: eвропски независни продукциски компании кои бараат финансии за развој на игран, анимиран или креативен документарен филм или серија

Буџет:  максимум 50% финансирање

EUR 60.000 – анимиран
EUR 25.000 -документарен
EUR 50.000 – игран (ако вкупниот буџет е над EUR 1.5 M)
EUR 30.000 (под EUR 1.5 M)

Онлајн насоки за повикот

Документ: devsp2020_en