Новости

22.11.2019

Проектот „Неми филмови“ предложен за учество на Euro Connection 2020

Euro Connection 2020

22.11.2019

Резултати: развој на проект

Развој на проект 2019 (втор рок)

16.10.2019

Отворен ден за Креативна Европа Култура и МЕДИА на Синедејс 2019

МЕДИА на Синедејс 2019

01.10.2019

Повик до продуценти на краткометражен филм

Euro-Connection ко-продукција на краток филм

27.09.2019

Креативна Европа МЕДИА отвори повик до продуценти за „Развој на проект“

Креативна Европа МЕДИА го отвори повикот до продуценти кои може да аплицираат за финансиска поддршка за Развој на проект/Single project development.  Повикот се однесува на независни продуцентски компании со долгометражен игран, анимиран или документарен филм/серија во развој. Прв рок:     13/11/19 – 17:00 (CET/CEST, Brussels time) Втор рок:   12/05/20 – 17:00 (CET/CEST, Brussels time) *Препорака: доколку решите да аплицирате имајте […]

02.09.2019

МЕДИА Деск МК, Хрватска и Хамбург со заедничка соработка на 40-то издание на ИФФК „Браќа Манаки“

на 40.ИФФК „Браќа Манаки“

30.08.2019

Два македонски филма номинирани за Европските филмски награди

за Европските филмски награди

23.07.2019

„Господ постои името ѝ е Петрунија“ ќе се натпреварува за Lux Film Prize 2019

Селектирани 3-те филма-Lux Film Prize

08.07.2019

MakeCoProDOX Forum: open call

1st Co-production Forum for documentaries

08.07.2019

МЕДИА Деск МК на Beach Film Festival

Панел & Отворени МЕДИА денови