Работилници

MIDPOINT Shorts 2020-2021

Програма за сценаристи, режисери и продуценти за развој на професионални и дипломски кратки играни филмови.

Рок на пријавување: 12 август, 2020

MIDPOINT Writers’ Room 2020

Работилница за сценаристи на ТВ серии

Рок на пријавување: 14 септември, 2020 

Sunny side of the doc 2020

За документарни проекти со интернационален потенцијал

Рок на пријавување: 23 април, 2020

EX ORIENTE FILM

Работилница за режисери и продуценти на долгометражни документарни филмови или документарни серии.

Можност за стипендии

Рок на пријавување: 30 април, 2020

Serial eyes

Тренинг програма за сценаристи на ТВ серии со  1-3 години професионално искуство во областа

Можност за стипендии

Рок на пријавување: 30 април,2020

Connecting Cottbus 2020-CocoPITCH & CocoWIP

Пичинг за долгометражен проект во развој или во продукција/постпродукција

Рок на пријавување: 15 јули, 2020 и 20 август, 2020

My First Script

Работилница за сценарио на прв долгометражен филм

Рок на пријавување: 20 август, 2020

EAVE Producers Workshop 2021

Работилница за продуценти од филмска и ТВ индустрија

Можност за стипендии

Рок на пријавување: 31 август, 2020

Developing your film festival 2020

Еднонеделна интензивна тренинг програма за професионалци кои работат на филмски фестивали.

Можност за стипендии

Рок на пријавување: 24 април, 2020

„Script2Screen Lab”

Петдневна работилница за развој на сценарија во Скопје 

Рок на пријавување: 25 март, 2020