Новости

Повик за акцијата „Поддршка на европски проекти за соработка“ во рамки на програмата „Креативна Европа – Култура (2014-2020)“ за 2018 година

Почитувани, Ве известуваме дека Европската Комисија го објави повикот за аплицирање за акцијата „Поддршка на европски проекти за соработка“ во рамки на програмата „Креативна Европа -...

Повик на Делегацијата на ЕУ во Скопје за проекти поврзани со Европската година на културно наследство 2018 година

Почитувани, Ве известуваме дека Делегацијата на Европската Унија во Скопје на 9.10.2017 година објави „Повик за проекти поврзани со Европската година на културно наследство 2018...

Конференција: „Креативна Европа – поттик за културна соработка“

Министерството за култура на Република Македонија, во соработка со Агенцијата за филм на РМ и Извршната агенција за образование, аудиовизуелна дејност и култура при Европската...

Инфо сесии за Креативна Европа

Во текот на јули ќе се одржат инфо сесии за потпрограмите Култура и МЕДИА на Креативна Европа во Куманово, Битола, Тетово, Струмица и Охрид. Распоред на настани:...

Креативна Европа со серија настани во Охрид

По одржаните инфо сесии во Куманово, Битола, Тетово и Струмица, Канцелариите на Креативна Европа (потпрограми Култура и МЕДИА), во текот на оваа недела ќе реализираат...

Инфо ден за Креативна Европа во Велес

На 24 Август, со почеток во 12 часот, во Електронската сала на Општина Велес, ќе се одржи информативна сесија за Креативна Европа, потпрограми Култура и...