25.04.2016 - Новости

Манаки и Македокс поддржани од МЕДИА

По пристапување на Република Македонија во потпрограмата МЕДИА во јули 2016, на повикот за поддршка на фестивали во декемврискиот рок аплицираа Интернационалниот фестивал на филмската камера „Браќа Манаки“ и Фестивалот на креативен документарен филм „Македокс“. Особено задоволство ни е да објавиме дека од повеќе пристигнати пријави, беше препознаено значењето на овие два фестивала и тие се најдоа помеѓу трисесетте кои ја добија поддршката на МЕДИА.