23.03.2017 - Новости

Презентација на Креативна Европа МЕДИА 06.04.2017

На 6 април 2017, во рамките на Филозофскиот Филмски Фестивал, ќе се одржи презентација за потпрограмата МЕДИА на Креативна Европа, со фокус на повиците за Поединечен развој на проекти и Филмски Фестивали. Презентацијата ќе биде проследена и со индивидуални консултации за проектите кои што планираат да аплицираат во априлскиот рок. Гостинка на настанот ќе биде Г-ѓата Мартина Петровиќ, Раководител на Канцеларијата за Кретивна Европа МЕДИА од Хрватска.
Настанот ќе се одржи на 6 Април (четврток) од 13.00 до 15.00 часот во Кинотеката на Македонија.
Консултациите ќе се одржат на 6 април од 10.00 до 12.00 часот и на 7 април од 10.00 до 12.00 часот, во Агенцијата за филм на РМ.
Сите кои што се заинтересирани да закажат термин за конслутации, треба да се пријават најдоцна до 4 Април, на маил адресата: