31.10.2017 - Новости

МЕДИА Инфо Ден, ЕУ Инфо Центар, 06.11.2017

На 6 Ноември 2017, во ЕУ Инфо Центарот, со почеток во 10.00 часот ќе се одржи МЕДИА Инфо Сесија, со фокус на повиците за „Развој на проекти“ и „Филмски Фестивали“.

МЕДИА Инфо Ден – Фокус на повиците за „Развој на проекти“ и „Филмски Фестивали“ – ЕУ Инфо Центар, 06.11.2017, 10.00ч.

  • 10:00 Регистрација и кафе за добредојде
  • 10:30 Презентација за Креативна Европа – МЕДИА со фокус на: „Развој на поединечни проекти“ и „Филмски Фестивали“, Владимир Стојчевски, Канцеларија за Креативна Европа МЕДИА, Македонија
  • 11:15 Презентација на литванските искуства со Креативна Европа – МЕДИА, Ева Бразџионите, Канцеларија за Креативна Европа МЕДИА, Литванија
  • 12:00 Кафе пауза
  • 12:30   Работна сесија: Совети за пополнување на апликацијата за „Развој на поединечни проекти“, Ева Бразџионите, Канцеларија за Креативна Европа МЕДИА на Литванија
  • 13:00 Прашања и одговори

Воедно Ве потсетуваме дека се објавени новите повици на МЕДИА за:

Ги информираме сите кои се заинтересирани за некој од објавените повици, дека Канцеларијата за Кретивна Eвропа МЕДИА им стои на располагање за консултации во врска со процесот на аплицирање и изработката на апликациите. Закажување на кoнсултации на маил: vladimir.stojcevski@ced.mk