30.08.2019 - Новости

Два македонски филма номинирани за Европските филмски награди

Два македонски филма се номинирани за 32-ти Европските филмски награди кои ќе се одржат на 7-ми декември во Берлин.

„Господ постои името ѝ е Петрунија“  на Теона Митевска е номиниран помеѓу 46 долгометражни играни филмови за Европските филмски награди/ European Film Awards 

“Медена земја“ на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов е номиниран во категоријата документарен филм помеѓу 12 други филмови

Европските филмски награди се поддржани од Креативна Европа МЕДИА