27.09.2019 - Новости

Креативна Европа МЕДИА отвори повик до продуценти за „Развој на проект“

Креативна Европа МЕДИА го отвори повикот до продуценти кои може да аплицираат за финансиска поддршка за Развој на проект/Single project development. 
Повикот се однесува на независни продуцентски компании со долгометражен игран, анимиран или документарен филм/серија во развој.

Прв рок:     13/11/19 – 17:00 (CET/CEST, Brussels time)
Втор рок:   12/05/20 – 17:00 (CET/CEST, Brussels time)

*Препорака: доколку решите да аплицирате имајте предвид дека процесот на пишување апликација може да биде долг, особено за оние кои прв пат аплицираат. Затоа, препорачуваме да не чекате до послдените денови пред рокот.

Повеќе информации поврзани со критериумите за аплицирање може да најдете во водичот за апликанти.

МЕДИА Деск МК ви стои на располагање за индивидуални консултации поврзани со овој повик кои може да ги закажете на:
media@ced.mk или bistra.georgieva@ced.mk