17.02.2023 - Новости

Креативна Европа МЕДИА на БЕРЛИНАЛЕ

Вчера започна 73то издание на Берлинскиот меѓународен филмски фестивал, на кој Креативна Европа МЕДИА ќе биде присутна со:

 • 18 филмови поддржани oд Креативна Европа МЕДИА во делот на развој и дистрибуција, кои ќе бидат прикажани и ќе се натпреваруваат во различни категории.
 • YOUR EUROPEAN AUDIENCE AT A GLANCE хибриден настан организиран од EFM со поддршка на Креативна Европа МЕДИА 

  Настанот ќе им овозможи на учесниците увид во вкусовите и потребите на европската публика со цел да ги подобрат своите маркетинг стратегии и сопствениот потенцијал за дистрибуција на делата низ Европа.
  дата: 17 февруари, 16:30-17:30ч.,
  место на одржување: Event Hall of the Documentation Centre и онлајн

 • Информативни сесии на Креативна Европа МЕДИА
  Дознајте ги последните новости и можности за поддршка на играни и ТВ филмови, анимации, документарни филмови во фаза на развој, вклучувајќи и развој на публика и филмска дистрибуција.дата: 20 февруари 10:00-16:00ч.,
  место на одржување: Landesvertretung Schleswig-Holstein