Работилници

Animation Production Days

Копродукциски и финансиски саем за анимирани проекти во развој

Рок на пријавување: 22 февруари, 2021

Torino Film Lab 2021

Работилница наменета за сценаристи/режисери  и продуценти со ТВ серија во ран развој

Рок на пријавување: 15 април, 2021

Midpoint TV launch 2021

Работилница за ТВ серии во развој

Рок на пријавување: 7 февруари, 2021

Docu Rough Cut Boutique 2021

Работилница за документарни филмови во напредна/завршна фаза на монтажа

Рок на пријавување: 8 февруари, 2021

MFI Script 2 Film

Работилница за развој на сценарио и проект

Рок на пријавување:  10 април, 2021 

CIRCLE Women Doc Accelerator

Тренинг програма за режисерки и продуцентки со документарни проекти со интернационален потенцијал

Можност за стипендии

Рок на пријавување: 28 февруари, 2021

Series Mania Forum 2021

За продуценти на драмска серија кои бараат меѓународни копродукциски партнери

Рок на пријавување: 6 јануари, 2020

Cinekid Script LAB

Тренинг програма за сценаристи и режисери за филмски проекти за деца.

Можност за стипендии

Рок на пријавување: 1 јуни, 2020

Atelier Ludwigsburg Paris

Едногодишна тренинг програма за млади филмски продуценти и дистрибутери

Рок на пријавување: 1 јуни, 2020

SOFA-School of Film Advancement

Работилница за професионалци со искуство во менаџмент на култура со уникатни идеи за аудиовизуелни проекти

Можност за стипендии

Рок на пријавување: 10 јуни, 2020