Работилници

EPI- European Co-production:Legal and Financial Aspects

Работилница за филмски и ТВ професионалци (продуценти, дистрибутери, уредници) заинтересирани за копродукции

Можност за стипендии

Рок на пријавување: 1 октомври, 2020

MEDIMED 2020

Работилница и пичинг форум за филмаџии со документарен проект во развој

Рок на пријавување: 31 јули, 2020

SCRIPTEAST

Тренинг програма за сценаристи

Можност за стипендии

Рок на пријавување: 31 јули, 2020

Script workshop

Работилница за сценаристи од Балканот со долгометражен филм во развој

Рок на пријавување: 15 август, 2020

EAVE Marketing Workshop 2020

Работилница за филмски професионалци за продажба, дистрибуција и маркетинг на филм

Можност за стипендии

Рок на пријавување: 17 август, 2020

SCRIPT POOL TALLINN

Програма за усовршување и натпревар на сценарија за филм и ТВ серии.

Главна награда 5000 евра

Рок на пријавување: 25 септември, 2020

Cartoon 360

Пичинг настан за продуценти со анимирани мултимедиални проекти.

Рок на пријавување: 24 септември, 2020

 

ACE Series Special 2

Работилница за продуценти со ТВ- драмска серија во развој со интернационален потенцијал

Рок на пријавување: 1 јуни, 2020

MIDPOINT Shorts 2020-2021

Програма за сценаристи, режисери и продуценти за развој на професионални и дипломски кратки играни филмови.

Рок на пријавување: 12 август, 2020

MIDPOINT Writers’ Room 2020

Работилница за сценаристи на ТВ серии

Рок на пријавување: 14 септември, 2020