Работилници

TIES THAT BIND 2020

Работилница за азиско-европски копродукции

Рок на пријавување: 06 февруари 2020

EAVE +

Работилница за продуценти и продуцентски компании

Можност за стипендии

Рок на пријавување: 3 февруари, 2020

Cinelink Drama 2020

Работилница и пичинг форум за серии во развој од Југоисточна Европа

Рок на пријавување: 1 февруари, 2020

Cinelink Co-Production market 2020- First call for Entries

Прв повик за филмски професионалци со прв или втор долгометражен игран проект во развој

Рок на пријавување: 1 февруари, 2020

DOCU ROUGH CUT BOUTIQUE

Регионална платформа за документарни проекти во напредна фаза на монтажа

Рок за пријавување: 5 февруари, 2020 

Можност за стипендии 

Dok.Incubator 2020

Работилница за документарен филм наменета за режисери, монтажери и продуценти

Рок на пријавување: 29 јануари, 2020

Можност за стипендии

CO-PRO PITCHING SESSIONS

Пичинг форум за ТВ серии во развој. Најдобриот проект добива награда од 50.000 евра.

Рок на пријавување: 10 јануари 2020

Documentary Campus Masterclass 2020

Documentary Campus Masterclass вклучува интензивна десетмесечна тренинг програма за развој на проекти. Можност за стипендии

Рок на пријавување: 31, октомври 2019

Eurodoc 2020

Програма за продуценти со документарни проекти во развој кои имаат меѓународен потенцијал.

Рок на пријавување: 31, октомври 2019

CINELINK 2019- Work in progress

Маркет за копродукција на долгометражни филмови

Рок: 30/06/2019