Новости

22.08.2018

Инфо ден за Креативна Европа во Велес

На 24 Август, со почеток во 12 часот, во Електронската сала на Општина Велес, ќе се одржи информативна сесија за Креативна Европа, потпрограми Култура и...

13.08.2018

Работилница со Пирјо Хонкасало

Реалноста режира, ние правиме филмови Фестивалот за креативен документарен филм „Македокс“, во соработка со Канцеларијата „Креативна Европа“ - МЕДИА во Македонија, ја организира работилницата „Режирање...

17.07.2018

Креативна Европа со серија настани во Охрид

МЕДИА забава со Фолтин и DJ Rootboy за затворањето на Beach Film Festival По одржаните инфо сесии во Куманово, Битола, Тетово и Струмица, Канцелариите на...

10.07.2018

Инфо сесии за Креативна Европа

Во текот на јули ќе се одржат инфо сесии за потпрограмите Култура и МЕДИА на Креативна Европа во Куманово, Битола, Тетово, Струмица и Охрид. Распоред на настани:...

21.03.2018

МЕДИА Инфо Ден 04.04.2018

На 4Април 2018, во Џебното Кино на Младинскиот Културен Центар, со почеток од 11.00 часот ќе се одржи МЕДИА Инфо Сесија, со фокус на повиците за „Развој на проекти“...

23.01.2018

Дали сакате европски филмови?

Второто издание на наградната игра #euFilmContest за љубителите на европскиот филм и телевизија започнува на 23-ти јануари. Оние кои точно ќе одговорат на прашањата поврзани...

13.12.2017

МЕДИА Инфо ден, Подгорица, 11.12.2017

На 11.12.2017, во Подгорица се одржа МЕДИА Инфо Ден, организиран од страна на Канцалеријата за Креативна Европа МЕДИА на Црна Гора, во соработка со Канцалеријата за...

07.12.2017

Работилница за анимирани проекти од Централна и Источна Европа

Од 2 до 6 декември 2017 година, Меѓународниот фестивал на анимиран филм „Аниматека“ во Љубљана, беше домаќин на динамичната работилница наменета за продуценти на анимирани...

08.11.2017

Конференција: „Креативна Европа – поттик за културна соработка“

Министерството за култура на Република Македонија, во соработка со Агенцијата за филм на РМ и Извршната агенција за образование, аудиовизуелна дејност и култура при Европската...

31.10.2017

МЕДИА Инфо Ден, ЕУ Инфо Центар, 06.11.2017

На 6 Ноември 2017, во ЕУ Инфо Центарот, со почеток во 10.00 часот ќе се одржи МЕДИА Инфо Сесија, со фокус на повиците за „Развој...