Новости

15.06.2016

Инфо Ден на Креативна Европа во Битола

Битолскиот завод и музеј беше домаќин на инфо денот, односно промоцијата на програмата Креативна Европа на ЕУ, која се одржа на 13.06.2016. Во рамките на...

06.06.2016

Инфо Ден на Креативна Европа во Струмица

На 10 Јуни со почеток во 12 часот, во библиотеката „Благој Јанков - Мучето“ во Струмица, ќе се одржи инфо ден за Креативна Европа, потпрограми...

02.05.2016

МЕДИА Инфо ден во ЕУ Инфо Центар 04.05.2016

На 04.05.2016 (среда), во ЕУ Инфо Центарот, со почеток во 10.30 часот, ќе се одржи Инфо ден за Креативна Европа - потпрограма МЕДИА. Гостин на...

27.04.2016

Инфо ден на македонскиот МЕДИА Деск 26.04.2016

Во рамки на Скопскиот филмски фестивал на 26.04.2016 во кино „Фросина“ се одржа првиот Инфо ден на македонскиот МЕДИА Деск. - Улогата на МЕДИА Дескот...

25.04.2016

Манаки и Македокс поддржани од МЕДИА

По пристапување на Република Македонија во потпрограмата МЕДИА во јули 2016, на повикот за поддршка на фестивали во декемврискиот рок аплицираа Интернационалниот фестивал на филмската...

08.04.2016

Прва поддршка од МЕДИА за Република Македонија

По официјалното пристапување на Република Македонија во потпрограмата МЕДИА на Креативна Европа на 24 јули 2015 година, на повикот за развој на проекти учествуваа два...